Přestupové spekulace: 3 týmy, do kterých může zamířit Geno Malkin

02. 07. 2022, 18:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Evgeni Malkin je jedním z nejlepších hráčů období platových stropů a celou svou dosavadní kariéru hájil barvy jediného týmu – Pittsburgh Penguins. S ním vyhrál třikrát Stanley Cup a řadu vysoce ceněných individuálních ocenění. Nyní se ale reálně rýsuje jeho přestup. Pens totiž pravděpodobně nebudou schopní všechny své hráče vměstnat pod platový strop a někdo bude muset z kola ven. Největší spekulace se přitom rojí právě kolem ruského veterána. Pokud opravdu z Pittsburghu odejde, kam by mohl zamířit?

ANA 1. Anaheim Ducks

Anaheim je v přestavbě a má ve svých řadách velkou zásobárnu mladých talentů jako Trevor Zegras či Troy Terry. A kdo jiný by jim měl předat zkušenosti než trojnásobný držitel prstenu pro vítěze poháru? Zvlášť po odchodu klubové ikony Ryana Getzlafa by se možnost příchodu pětatřicetiletého harcovníka přímo nabízela. Ducks navíc mohou jít velmi brzy výkonnostně nahoru, což ukázali v první fázi letošní základní části, kdy před úpadkem dokonce vedli Západní konferenci.

DET 2. Detroit Red Wings

Že se jedná o neskutečné žabaře, kteří skončili na chvostu ligového pelotonu? Ano. Pokud se ale podíváme na soupisku Detroitu podrobněji, pravděpodobnost jejich mocného vzestupu je poměrně velká. A s Evgeni Malkinem na centru by se ještě zvýšila. Wings dostávají svému jménu a mají skvělá křídla jako Larkin, Vrána, Bertuzzi či Raymond, což by se Malkinovi mohlo z osobního hlediska zamlouvat.

NJD 3. New Jersey Devils

New Jersey se v této skupině poměrně vymyká. Celek již ve svém středu má řadu hvězd, stále se mu ale nedaří přenést potenciál ve výsledky. To by se mohlo s příchodem stále produktivního Malkina změnit. Spolu s Hischierem a Hughesem by vytvořil jednu z nejsilnějších páteří středu útoku v lize. Devils, podobně jako Red Wings, hraje do kapsy fakt, že by slavná 71 mohla chtít zůstat ve Východní konferenci, kterou po 16 letech zná jako své boty.

Kam nakonec Malkin zamíří se dozvíme v nadcházejících dnech. Do té doby můžeme pouze spekulovat.