Novinky v NHL: Preds posilují, Jets a Bruins s novými kouči, Sharks svého vyhodili

04. 07. 2022, 08:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ani po skončení finále play off NHL nespí a divoké oslavy Colorada nejsou ani zdaleka jedinou událostí posledních dní. Největší změny se dějí na trenérských pozicích, nějaké novinky ale hlásí i jiná místa ve vedení klubů, stejně jako trejd zkušeného obránce. Pojďme si společně všechny důležité novinky shrnout.

NSH TBL Predators získali McDonagha

Třikrát za sebou byl ve finále, dvakrát se mu podařilo s Tampou vyhrát Stanley Cup a nyní míří zadák Ryan McDonagh poprvé do Západní konference, kde oblékne žluto-modrý trikot Predátorů z Nashvillu. Třiatřicetiletý rodák z Minnesoty nasbíral v poslední sezoně 26 bodů v 71 utkáních a v play off přidal dalších pět. Preds za něj dali Philippea Myerse, který se pohyboval na hraně sestavy, a mladého nadějného útočníka Granta Mismashe.

BOS Boston Bruins povede Montgomery

Pamatujete si na bývalého trenéra Dallasu Jima Montgomeryho? Jeho náhlý odchod z pozice hlavního trenéra byl tehdy opředen tajemstvím. Až po nějaké době se veřejnost dozvěděla, že ho přemohla závislost na alkoholu. Nyní třiapadesátiletý kouč dostává druhou šanci od Boston Bruins, kteří vyhodili trenéra Bruce Cassidyho. Montgomery měl s Dallasem slušnou bilanci 61-43-10 (58 %). Jak se mu bude dařit v novém působišti?

WPG Rick Bowness se hlásí v novém působišti

Další bývalý lodivod Stars našel nové angažmá. Rick Bowness nově povede Winnipeg Jets. Ve městě ale rozhodně není neznámou tváří. Ve svých hráčských letech odehrál svůj poslední zápas v kariéře NHL právě v barvách původních Jets, které zároveň na sklonku 80. let z lavičky vedl. Nyní se tedy do Monitoby vrací, aby se znovu pokusil o úspěch nejvyšší. Podaří se mu cíl na stará kolena splnit?

SJS Sharks vyhodili Boba Boughnera

Kdo se naopak se svým hlavním vůdcem střídačky rozloučil jsou Sharks. Ti po další neúspěšné sezoně dali sbohem Bobu Boughnerovi. Nutno přiznat, že oprávněně. S týmem v přestavbě se mu podařilo zaznamenat bilanci 67-85-23 a ani jednou se s kalifornským celkem nepodíval do vyřazovacích bojů na které letos ztratili propastných 20 bodů. Jeho nástupce zatím jmenován nebyl.

V následujících dnech nás čeká draft (7. a 8. července) následovaný otevřením trhu volných hráčů (13. července). O události b tedy mělo být postaráno.