Místo Stanley Cupu obrovské zklamání? Vegas je nad propastí vyřazení

24. 04. 2022, 14:35 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Během prvních čtyř sezon své existence byli Golden Knights senzací celé NHL, když dokázali vždy postoupit do play off a hned třikrát se dostat mezi nejlepší čtyřku ligy. Dvakrát jejich jízda skonřila ve finále konference, jednou v samotném posledním kole, kde padli v boji proti Capitals. Letos plánovali konečně pohár získat a s velkou pompou přivedli Jack Eichela. Nyní těsně před koncem základní části jsou jediný krůček od prvního nepostupu do vyřazovacích bojů, přestože papírově mají asi nejsilnější celek, který se v jejich barvách kdy proháněl.

Pokud bychom měli hledat u Vegas slabou pozici, je jím brankoviště. Po odchodu Marca-André Fleuryho do Chicaga se role jedničky ujmul Robin Lehner. Tomu se ale sezona moc nevydařila a po 44 zápasech s úspěšností zákroků lehce nad 90 % mu ročník ukončilo zranění. Jeho náhradník Laurent Brossoit si vedl ještě hůř a s 89,5 % pochytaných pokusů soupeřů rozhodně nepatří mezi kandidáty na Vezina Trophy. S problémem sice překvapivě dokázal pomoci pětadvacetiletý Logan Thompson, jeho pomocná ruka ale již pravděpodobně přišla pozdě.

Golden Knights letos také nefungují speciální týmy. Jak přesilovka, tak oslabení patří v letošním ročníku k těm nejhorším v celé soutěži a překonají je takoví otloukánci jako Ottawa či Buffalo. Přitom právě v těchto disciplínách tkvěla síla týmu v předchozích sezonách. To se také odrazilo na celkovém počtu vstřelených a inkasovaných branek. Přestože se Knights pohybují v ligovém průměru, na play off zatím tato čísla nestačí a jedná se v obou směrech a velké zhoršení.

Nyní už není kam couvat, pokud se svěřenci kouče DeBoera chtějí do vyřazovacích bojů podívat, musejí okamžitě hodit za hlavu průměrnou sezonu a ukázat, že se s nimi musí počítat. Jinými slovy je nutné vyhrát všechny čtyři bývající duely a zároveň doufat, že Dallas na osmém místě zbylá utkání prohraje. Dočkáme se v podání Golden Knights zázraku?