Směšně malá hala. Yotes budou hrát tři roky v aréně pro 5 000 diváků

11. 02. 2022, 09:15 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Arizona Coyotes konečně mají nový domov. Supermoderní hala s desítkami tisíc míst, nejmodernějším zázemím a pýcha NHL? Nikoli. Pouštní celek se vydal jinou cestou a od nové sezony bude hrát minimálně tři roky v sice nové, ale malé univerzitní hale, která pojme pouhých 5 000 fanoušků. Zde budou mít Yotes azyl do dob, než najdou vhodné místo a postaví svou vlastní halu.

„Jsme nadšení, že budeme hrát domácí zápasy v nové moderní aréně na arizonské univerzitě. Toto bude neskutečná a úžasný divácký zážitek v srdci Tempe,“ rozplýval se nad změnou prezident klubu Xavier A. Gutierrez.

Coyotes byli donuceni ukončit po této sezoně své působení v současné hale Gila River Arena, přestože v roce 2015 podepsali s vedením města Glendale smlouvu na 15 let. Městským zástupcům ale došla trpělivost s neplacením nejrůznějších poplatků za pronájem arény a rozhodli se Yotes vystěhovat.

Kojoti se tak stěhují do města Tempe, kde by zároveň měli v budoucnu postavit svůj nový svatostánek. Do té doby ale musejí vydržet v maličké, i když podle slov pana Gutierreze supermoderní a nepřekonatelné, univerzitní hale.

Hockey belongs in the desert. 🏒 pic.twitter.com/rg4ibK0ANT

— Arizona Coyotes (@ArizonaCoyotes) February 10, 2022