Ranní rozbruslení - 10.01.2022

10. 01. 2022, 10:20 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Náš seriál Ranní rozbruslení se vrací na NHLportal a opět vám poskytne přehled o událostech právě uplynulého hracího dne. Jaký hráč dosáhl významného milníku? Kdo se zapsal do historických statistik? Ovlivnily dnešní výsledky nějakým zásadním způsobem tabulku? Na tyto a mnoho dalších otázek vám poskytnou odpověď následující řádky. Přejeme příjemné čtení.



STL St. Louis se stalo teprve jedenáctým týmem v historii, který dokázal vyhrát v základní hrací době, přestože ještě na začátku poslední minuty třetí třetiny prohrával. Za posledních deset let se tento kousek povedl pouze Bostonu proti Floridě v roce 2019.

ANA Český brankář Lukáš Dostál dokázal pochytat nejvíce střel (33) ve svém prvním utkání v NHL za organizaci Ducks. Tři další gólmani – Kevin Boyle, Frederik Andersen a Mikhail Shtalenkov – si při svém debutu v barvách Anaheimu připsali nižší počet zákroků (všichni 24).

ANA Trevor Zegras si dnes připsal 40. bod v sezoně. Dosáhnout na tuto metu mu zabralo 56 zápasů. Rychleji v dějinách Ducks to dokázal pouze Bobby Ryan (54).