Zavíráme krám! Dnes se odehrají poslední zápasy. Liga bude přerušena

21. 12. 2021, 08:30 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jak jsme předpovídali již v našem nedělním článku, NHL by mohlo hrozit dočasné přerušení soutěže. Není se čemu divit. Hráči s pozitivními výsledky testů na koronavirus se množí jako houby po dešti a NHL už byla nucena odložit 44 utkání. Nyní se její vedení dohodlo s hráčskou asociací na přerušení soutěže do konce tohoto týdne. Posledními zápasy před Vánoci se tak stanou dnešní souboje Caps proti Flyers a Lightning proti Golden Knights.

Od 22.12. do 25.12. se uzavřou arény a v neděli 26.12. se otevřou alespoň na trénink a testování. Výrazně se omezilo i cestování. Liga již včera zrušila všechna klání mezi kanadskými a americkými týmy.

„Nic s tím neuděláme. Myslím, že nejdůležitější je zdraví a bezpečnost hráčů a trenérů a každého, kdo je s hokejem spojený. Snad ta čísla klesnou a budeme se moci opět vrátit po Vánocích,“ uvedl kapitán Stars Jamie Benn.

Ve velkém ohrožení je i účast hráčů soutěže na olympiádě v Pekingu, které krom jiných okolností nenahrává ani celkem již 49 odložených zápasů. Rozhodnutí by mělo přijít v nejbližších dnech.