Sezona 2021-22 začíná: Tampa jako obhájce, McDavid favoritem na Art Ross

11. 10. 2021, 22:45 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Listy již padají ze stromů, dny se povážlivě zkracují a to pro hokejové fanoušky znamená jediné. Jejich milovaná NHL se opět rozjíždí na plné obrátky a letošní ročník se ponese ve znamení obnovy a vracení se do normálu. Po dvou pandemií zkrácených sezonách se opět dočkáme plné porce 82 utkání pro každý z 32 celků soutěže. Ta se v létě rozrostla o organizaci ze Seattlu, kde svůj domov našli Krakeni. Ligový nováček se pokusí napodobit jízdu Vegas z roku 2018. Sezona však nabídne mnohem více. Co si tedy v následujících měsících nenechat ujít?

Tampa může napodobit Islanders z 80. let


Nedokázali to Oilers v době Gretzkyho, ani Penguins za éry Lemieuxe a Jágra či Blackhawks s Toewsem a Kanem v čele. Poslední tým, který získal třikrát v řadě Stanley Cup, byli Islanders v první polovině 80. let minulého století, kterým se takový kousek povedl dokonce čtyřikrát. Nyní má šanci na tento nesmírný úspěch dosáhnout Tampa, která má nyní na kontě pohár v letech 2020 a 2021 a navíc zůstává favoritem i pro letošní ročník. Dokáží se Lightning stát novou dynastií 20. let?

Connor McDavid zpět do divokých let


Kdyby McDavid udržel produktivitu z posledního ročníku po celých 82 utkání, dokázal by jako první hráč od ročníku 1995-96 překonat hranici 150 bodů. Naposledy se tento kousek povedl před více než čtvrt stoletím legendárnímu Mario Lemieuxovi, který v té době řádil spolu s Jaromírem Jágrem v barvách Penguins. McJesus je beze sporu současně nejlepším hráčem světa a po tomto kousku by své postavení ještě více upevnil. Hlavním cílem ale pro něj bude týmový úspěch s Oilers.

Napodobí Kraken své předchůdce?


Když v roce 2017 přišlo do ligy Vegas, vzalo svou první sezonu útokem a dokázalo postoupit až do finále play off. Podobně by rádi nyní smýšleli i Kraken. Nový klub ze Seattlu čeká už dnes první utkání základní části v historii, právě proti Golden Knights. Jak se Seattle do ligy uvede?

Udrží Penguins svou šňůru postupů do play off?


Pittsburgh ve vyřazovacích bojích nechyběl už od sezony 2006-07 a aktuálně tahá nejdelší šňůru postupů mezi nejlepší osmičku. Dokáže ale stárnoucí jádro navléknout i šestnáctý korálek v řadě? Crosby i Malkin jsou minimálně na začátek sezony zranění a spolu s Letangem již před několika lety oslavili 30. narozeniny. Svěřenci kouče Sullivana navíc v posledních třech letech vždy vypadli v první fázi play off, což je typický znak pádu kdysi vládnoucích týmů. Je tedy otázkou, zda se černo-žlutí dokáží udržet na předních pozicích i letos, zvlášť v našlapané a nevyzpytatelné Metropolitní divizi, kde mohou skončit první, stejně tak jako šestí.

na zodpovězení které otázky se v novém ročníku těšíte nejvíce vy?